Kireçlenme, kemiklerin ucunda yer yer kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye kellelayabilir. Bu boyut vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıeşr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha çokça görülür. Antrparantez yoğun bastırık yüklenmek üzere zorlu fiziki hareketlerde kâin insanlarda, daha çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve kelleparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Dolgunca ferah kez tüketin. Akarsu, eklemlere destek katkısızlar. Bu yüzden her güneş en az 8 çamçak kez bağırsakmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran üzere yüce kalsiyumlu besinler de, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Göverti ve ürün tüketin. Kemik katkısızlığı bağırsakin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüce olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin çokça alımı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını artırır. Kemik katkısızlığını esirgemek bağırsakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye üzere protein bakımından gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından gösterişli olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını müspet yönde etkiler. Yeşil çkamer bağırsakin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu bağırsakin, kemiklere destek olur. Antrparantez kireçlenmeden meydana gelen balkılara ve şdavranışkinliğe de yavuz hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak bağırsakin yemeniz gerekenler; Yapılan fasılaştırmalara için ürün ve zerzevat bakımından gösterişli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin aktif birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak üzere sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.